Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече

К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи

К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи
К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи
Топ продукт -28%
К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи
К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи
К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи
К-т за демонтаж на скъсани подгревни свещи - MG50339 - Инжектори и свещи - Комплект за демонтаж на скъсани подгревни свещи Комплекта включва: Бургии: 7x5,5 mm; 9x5,5 mm за разпробиване на скъсани свещи. Метчици с размери: M8x1,0, M10x1,0, 1/4"-28 Вър. Научете повече ...

Поръчаните от вас продукти се доствят от куриерска фирма  Еконт.  Заявените продукти се доставят до 3 /три/ работни дни от получаване на поръчката.

Заявки направени след 16:30 часа се обработват на следващия ден.

За населени места без офис  срокът на доставка зависи от графика на обслужване на населеното място съгласно разчета на куриерската фирма.

Напишете коментар

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете коментар.
Офертата изтича след:
Day
Hour
Min
Sec
79.00 лв
110.25 лв
 • Налинчност: Наличен
 • Марка: Asta/Satra
 • Код: S-GPR
 • Тегло: 2.10кг

Комплект за демонтаж на скъсани подгревни свещи

Комплекта включва:

 • Бургии: 7x5,5 mm; 9x5,5 mm за разпробиване на скъсани свещи.
 • Метчици с размери: M8x1,0, M10x1,0, 1/4"-28
 • Върток за метчици.
 • Универсална скоба за вадене на подгревни свещи.
 • Вложка 3/8 удължена - Е10

ВИЖТЕ ВИДЕО

   

Подгревните свещи служат при стартирането на дизелови двигатели. Ако нямате никакви проблеми, то колата ще заработи веднага дори при студено време.

 

Подгревните свещи може да ги откриете и под друго наименование – „подгревателни”. Няма значение как ще ги срещнете, става въпрос за едни и същи свещи, които служат при запалването на дизелов двигател.

 

Свещите трябва да бъдат проверяни всеки месец поне по веднъж за да сме сигурни, че всичко е наред с тях и те са в абсолютна функционалност.

 

Консумацията им на електрически ток е около 10 – 12 ампера в загрята фаза и около 20 ампера първоначално когато са студени.

 

Когато се купуват подгревни свещи, то това трябва да става по каталог, на който те отговарят на дадения автомобил. В случай, че едната свещ замине, то двигателят може да запали, но при втора, която не работи не очаквайте чудеса. При изпадане в такава ситуация е добре да имате под ръка комплект за демонтаж на скъсани подгревни свещи или да я занесете в най-близкия сервиз.

 

Комплектът за скъсани подгревни свещи съдържа няколко специализирани ръчни инструмента, които имат важно предназначение при смъкването на всеки един детайл.

 

Това трябва да става бавно и много внимателно за да не счупи нещо. Комплектът съдържа следните инструменти:

   

Бургии: 7x5,5 mm; 9x5,5 mm за разпробиване на скъсани свещи;

Метчици с размери: M8x1,0, M10x1,0, 1/4"-28;

Върток за метчици;

Универсална скоба за вадене на подгревни свещи;


Вложка 3/8 удължена - Е10

 

Инструкции за експлоатация:


 • 1.Отчупете горната част на подгревната свещ с вложка Е10 като изпозлвате върток или тресчотка на 3/8 с подходящ удължител. Когато правите това е възможно да се откъсне и елеткрода, който се намира във вътрешната част на тялото на свещта. Ако не се откъсне, той може да бъде изваденизцяло от тялото на подгревната свещ.
 • 2. Поставете водачът за свредла върху горната част на свещта. Използвайки бургия 3.5мм и разпробийте  в дълбочина около 15мм в останките от горната част на свещта.
 • 3.Поставете конусните свредла М8 или М10 в зависимост от размера на подгревната свещ, в адаптора за бормашина. Уверете се, че свредлото е затегнато през тънката си част в самият адаптор с Г образният шестограм.
 • 4. Използвайки конусните свредла в адаптора за бормашини, изчистете остатъците от горната част на подгревната свещ и пробивайте в нарезбената част, използвайки бормашина.
 • 5. Поставете метчиците М8 или М10 в Т-образният върток. След което използвайки подходящ лубрикант за метчиците, изчистете и преправете резбата в цилиндровата глава.
 • 6.Поставете метчика на ¼  в Т образният върток, намажете го с подходящ лубрикант и разпробийте в долната част на подгревтана свещ на около 15мм.
 • 7. Остатъците от скъсаната подгевна свещ вече могат да бъдат отстранени. Затегнете шпилката във вече нарезбената долна част на подгревната свещ. Монтирайте екстрактора в горната част на шпилката, 
 • 8.Въртейки горната част на екстрактора извадете останалата част от подгевната свещ.

 • 9.Преди монтажа на  новата подгревна свещ, се уверете , че гнездото е изчистено от стружки и други остатъци. За целта може да използвате телени четки.
Комплект за почистване леглата на дюзите 6ч.
Топ продукт
Марка: Asta/Satra Код: S-XDI6
Използва се за почистване и заглаждане на инжекторни легла при смяна на инжектори. Подходящ за широка гама автомобили, произведени след 2000 г.КО..
19.80 лв
Купи
Марка: Asta/Satra Код: S-GPR
Комплектът за премахване на скъсани подгревни свещи е изключително полезен инструмент, който може да ви помогне при отстраняването на повредени свещи...
65.00 лв
Купи
Комплекткт фрези за леглото на инжектори 7 части
Топ продукт
Марка: Asta/Satra Код: S-XDI7
   Този комплект е подходящ за следните автомобили:15X19mm универсална фреза17X17mm плосък Mercedes-Benz CDI17X17mm плосък Delphi, Bosch (BM..
43.00 лв
Купи
Комплект за демонтаж на дюзи на двигатели 2.0 dCi M9R
Топ продукт
Марка: Asta/Satra Код: IPM9R
Предназначен за отстраняване на дизелови инжектори на двигатели 2.0 dCi M9R. Подходящ за трудни за демонтиране дълбоко разположени инжектори, монтиран..
84.00 лв
Купи
Комплект четки за почистване 38 части
Топ продукт -13%
Марка: Asta/Satra Код: S-BK38X
Комплект четки 38 броя в куфар.Комплектът съдържа следните 38 части:1 бр. дръжка с бързо освобождаване и 6 ъглови връзки на 1/4 (140 мм).1 бр. удължит..
39.00 лв 45.00 лв
Купи